logo

Schimmeldiagnostiek (alleen mogelijk tijdens een huidverbeterende behandeling)

Een schimmel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de besmetting van een nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel aanwezig is. 
De pedicure met het certificaat Schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van een aangedane nagel. Deze wordt opgestuurd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is.

 

Schimmeldiagnostiek

Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek door de patholoog zal worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Na overleg en goedkeuring van uw huisarts ontvangt u een akkoord verklaring zodat wij dit traject kunnen starten. Ook huidschilfers waarvan men vermoedt dat er een schimmelinfectie aanwezig is kunnen op deze manier worden onderzocht.

Vergoeding zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering vergoed een gedeelte van deze diagnostiek (eigen risico). De laboratoriumkosten (€ 25,00) en de administratiekosten (€ 10,00 ) worden door uw zorgverzekering bij u in rekening gebracht. 

Online afspraak maken

Schimmeldiagnostiek prijzen

Kosten salon:    €    24,50