logo

Elektrisch ontharen

Deze ontharingsmethode bestaat al lange tijd en is zeer succesvol in de strijd tegen overtollige haargroei.  Deze methode is vooral geschikt voor ongewenste haargroei op kleine oppervlaktes en voor alle haarkleuren.

Tijdens de behandeling brengt de medische schoonheidsspecialiste een dunne naald langs de haar in het haarzakje. Stroom zorgt ervoor dat er warmte vrijkomt waardoor de haar met wortel en al wordt vernietigd. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

Elektrische epilatie is niet geheel pijnloos, maar doordat de schoonheidsspecialiste de sterkte kan aanpassen aan de individuele behoefte van de patiënt is de behandeling voor iedereen dragelijk.

Als u besluit om u te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer onthaart, u mag de haren wel afknippen of scheren. Afhankelijk van de grootte van het oppervlakte en de dikte van de haar varieert de behandelperiode van enkele maanden tot een jaar.

 

Elektrisch ontharen

Na de behandeling 
De behandelde huid kan rood zien en warm aanvoelen, soms kunnen er bultjes op de huid ontstaan op de plekken waar de haren zijn behandeld. Dit trekt na enkele uren weg. Ook de warmte trekt binnen korte tijd uit de huid en de huid kan zich vrij snel herstellen na een epilatiebehandeling.  Aan eventueel (later) ontstane korstjes of pukkeltjes mag niet worden gekrabt, hierdoor kunt u littekens krijgen.
Om de resultaten zo goed en snel mogelijk te kunnen bereiken is het van belang deze genoemde adviezen in acht te nemen.  

Hoe vaak moet ik dan precies komen om van mijn overbeharing af te zijn? 
Als u met het ontharingsproces gaat starten, is het noodzakelijk dat u in het begin frequent naar de salon komt voor een behandeling. De eerste drie maanden zal dit ongeveer 1 keer per week zijn.

Daarna bouwt u af in tijd per behandelsessie om haarvrij te komen en met de frequentie van de behandeling. Dit betekent dat het onthaarproces in een afbouwende kuur zal plaatsvinden. Aan het eind van het onthaarproces zult u nog maar één keer in de 6 weken ongeveer 15 minuten behandeld worden.

Worden de kosten van de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar? 
Wanneer er bij u sprake is van ernstige overbeharing in het gezicht en de behandelingen plaatsvinden op medische indicatie van uw huisarts, dan worden de kosten van de behandelingen (deels) vergoed. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor uw voorwaarden. Na de betaling in onze salon, ontvangt u een factuur die u nodig heeft om bij uw verzekering te kunnen declareren. 

Wat zijn de contra-indicaties voor elektrisch ontharen?
* zwangerschap
* epilepsie
* pacemaker of ICD
* een stalen plaat in het lichaam
* zenuwpijnen
* infecties.

Intake gesprek
Voorafgaand aan de behandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast. Ook krijgt u alle informatie over de behandeling mee naar huis. 

Resultaat 
Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

  • Groeicyclus
    Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid.

  • Herstellend vermogen van het lichaam
    Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.

Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.

Elektrisch ontharen prijzen*

15 minuten per keer  €   25,50
* Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk