logo

Medische camouflage

Wat is medische camouflage?
Medische camouflage heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en oneffenheden op lichaam of gezicht. Ongewenste huidaandoeningen kunnen minder opvallend worden gemaakt. Denk aan camoufleren van huidziektes of huidproblemen.

Er zijn huidaandoeningen waarbij de kleur van de huid afwijkend is. De huid kan te veel of juist te weinig pigment bevatten of zichtbare bloedvaatjes tonen. Als dit voorkomt op huiddelen die niet “te bedekken” zijn kan men om psychologische en/of esthetische redenen de aandoening minder zichtbaar willen maken. 
Camouflage kan het leven van mensen gunstig beïnvloeden.

 

Medische camouflage Derma Color

Producten voor medische camouflage.
Schoonheidssalon Agnes maakt gebruik van het hoogwaardige merk Dermacolor. Een camouflage systeem welke speciaal ontwikkeld is voor huidoneffenheden en huidverkleuringen.
De producten zijn veeg en watervast en geschikt voor dames en heren!
Deze producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes. De camouflagecrèmes bevatten veel pigmenten hierdoor wordt een dekkend effect bereikt.  De lijn is hypo-allergeen en is klinisch getest.

Hoe verloopt het bezoek aan de medisch schoonheidsspecialist?
Vooraf aan uw camouflagebehandeling wordt uw huid gereinigd, hersteld en verzorgd. Dit om te zorgen dat de camouflage goed op de huid hecht en er natuurlijk uitziet.
Tijdens uw eerste kennismaking met medische camouflage gaat u samen met de medisch schoonheidsspecialiste kijken welke kleur het beste bij u past. Zij zal uw camouflage aanbrengen met een speciale techniek en uitleg geven over de camouflageproducten. Wanneer de juiste kleur gevonden is worden de producten voor u besteld.

Bij uw tweede afspraak zal de medisch schoonheidsspecialiste u uitleg geven over hoe u het product het beste aan kan brengen en hoe u de camouflageproducten veeg en watervast maakt, zodat u deze zelf kan aanbrengen, verwijderen en verzorgen.

Bij uw derde behandeling komt u gecamoufleerd naar de salon en zal uw medisch schoonheidsspecialiste u tips geven en kunt u vragen stellen over uw zelf aangebrachte medische camouflage.

Vergoedingen
De zorgverzekeraar vergoedt (gedeeltelijk) camouflage therapie vanuit het aanvullende pakket. 
Vergoeding van de medische camouflage en producten is per verzekering verschillend. Vraag hiernaar bij uw verzekering.
Een aanvraag voor camouflage kan noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van de vergoeding. Als dit het geval is dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Medische camouflage prijzen*

Minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en oneffenheden  €    82,50
*Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk.