logo

Epionce Peeling Systeem (fruitzuurbehandeling)

“Geschikt voor verjonging van de huid en tegen pigmentatie, acne en rosacea".

Hoe werkt de Epionce peeling?
Epionce peeling is een intensieve, medische, huidverbeterende behandeling ontwikkeld om het uiterlijk en textuur van de huid te verbeteren door het verhogen van de celvernieuwing en het stimuleren van de hydratatie.
Salicylzuur verwijderd meerdere huidlagen en appelzuur verbetert de hydratatie van de huid.

 

Epionce

Hierdoor ontstaat een huidvernieuwend proces, met zichtbare verbetering bij huidveroudering, hyperpigmentatie, acne en rosacea. Uw huid zal zich vernieuwen en verjongen, u krijgt een gladdere, heldere en stralende huid met een minimale hersteltijd. Meteen na de behandeling kunt u terug naar uw dagelijkse routine.

Het Epionce Peeling Systeem bestaat uit twee delen: Sal-e en Mal-e en kan indien gewenst versterkt worden met Diamond Microdermabrasie, hiermee wordt de bovenste huidlaag voorzichtig verwijderd wat er voor zorgt dat de Epionce peeling dieper in de huid zijn werk kan doen.

Sal-e
Salicylzuur is een BHA (Beta-Hydroxy-acid) en is in vet oplosbaar, het kan hierdoor diep in de poriën dringen en deze ontdoen van dode huidcellen en overtollig talg. Salicylzuur verwijderd een aantal lagen van de huid en creëert door zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen zo een schone huid. Kalmerende en ontsmettende eigenschappen werken effectief tegen mee-eters en puistjes en is perfect voor de onrustige acne-huid!

Mal-e
Appelzuur is een AHA (Alfa-Hydroxy-acid) en in wateroplosbaar. De term "fruitzuren" is wat beter bekend. De toepassingsmogelijkheden van fruitzuren bij acné en acnélittekens, pigmentstoornissen en huidveroudering zijn wetenschappelijk bekend. Fruitzuren bezitten een krachtig anti-oxiderend werking wat een verjongend effect heeft en de hydratatie van uw huid verbeterd. AHA's activeren het natuurlijke afschilferingsproces, waardoor huidschilfers sneller worden afgestoten. Pigmentvlekken verminderen, rimpels vervangen en werkstoffen worden beter opgenomen, met als resultaat een gladder, zachter en jonger huidoppervlak.

Epionce peeling kan worden toegepast bij:

 • Acne (littekens, roodheid en verbetering van acne uitbraken)
 • Vette huid
 • Rosacea
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Grove poriën
 • Vale huid (verbetert de huidskleur)
 • Gevoelige huid
 • Rijpere huid met huidveroudering
 • Onregelmatige huidstructuur (gladder en fijner)


Epionce peeling is niet geschikt bij:

 • roaccutane (bij gebruik de afgelopen 6-12 maanden)
 • retine A zuur
 • overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur)
 • open huid
 • eczeem
 • zwangerschap/borstvoeding
 • allergisch voor aspirine, salicylzuur, ui-extract en of appelextract
 • laser, hars of ontharingsmethode binnen 48 uur
 • actieve herpes zoster (gordelroos) of herpes simplex (koortslip)


Vooraf aan de behandeling

Vooraf bespreken wij de Epionce peeling behandeling. Tijdens uw intake-gesprek bespreken wij uw medische gegevens en aan de hand van uw huidanalyse stellen wij een behandelplan op. Hierdoor weten wij precies hoe uw huid ervoor staat, wat uw huid nodig heeft en hoe wij u na de behandeling kunnen adviseren in uw thuisbehandeling. Vooraf aan een specialistische behandeling tekent u het informed consent, hiermee geeft u mij als medisch schoonheidsspecialiste toestemming om de Epionce peeling uit te voeren en u kennis heeft genomen van onze adviezen en aandachtspunten.

 

Dermatude Metatherapy – rimpelreductie therapy

De behandeling.
Wij beginnen de Epionce peeling met een oppervlaktereiniging van de huid. Gevolgd door de “Prep” welke grondig het huidoppervlak reinigt, ontvet en steriliseert.

Hierna wordt de Sal-e salicylzuurpeeling aangebracht van 28% met een pH van 2.7. Salicylzuur verwijderd een aantal laagjes van de bovenste huidlaag, door de kitstof tussen de dode huidcellen op te lossen. Na een inwerktijd van 3 minuten zal dit zuur vanzelf neutraliseren. U ervaart een tinteling, dit komt door het inwerken van de zuren op de huid en is echter van korte duur. Wilgenschors (6%) extract in salicylzuur heeft anti-bacteriële eigenschappen die de poriën reinigt en de  helderheid en textuur van uw huid verbeterd. Ui-extract (2%) remt ontstekingen en kalmeert en verzacht uw huid. De werkstof quercetine gaat huidveroudering tegen door het stimuleren van collageen en elastine in uw huid.

Hierop volgt direct de “Mal-e” appelzuurpeeling. In combinatie met Salicylzuur kan appelzuur, het krachtige Alpha Hydroxy Acid 50% met een pH van 0.7 dieper doordringen in de huid en zorgen voor hydratie van de diepere huidlagen. De appelzuurpeeling wordt na 3 minuten met de “Neutralizer” geneutraliseerd, deze kalmeert en verzacht de huid en stimuleert celvernieuwing.

U ervaart hierbij een prikkelend gevoel, dit komt door het inwerken van de zuren op de huid en is echter van korte duur.

Tot slot verzorgen wij uw huid met het verkoelend Firming mask , de Medical barrier cream als dag- en nachtcreme en oogcrème en sluiten wij de behandeling af met een beschermende sunblock, Ultra shield lotion.

Na de behandeling 
De huid vertoont een gezonde en roze kleur alsof u in de zon heeft gezeten.
Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen een lichte irritatie of roodheid vertonen. Uw huid wordt in versneld tempo vernieuwd, dit kunt u ervaren door schilfering. Indien gewenst is het makkelijk te verhelpen met de juiste verzorging en een lichte make-up.

Nu uw huid ontvankelijker is voor allerlei werkstoffen adviseren wij voor een optimaal resultaat uw huid thuis te verzorgen met speciale huidverbeteringsproducten, hierdoor stimuleert u het herstelproces en ervaart u een aanzienlijke verbetering van uw huid. Wij geven u een persoonlijk huidverbeteringssadvies.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?
Na uw eerste Epionce peeling behandeling wordt meteen een zachte, gladde en frisse uitstraling ervaren. U merkt direct verbetering in de structuur en het uiterlijk van uw huid.
Een effectief en duurzaam resultaat wordt bereikt door een aantal Epionce peeling behandelingen in kuur vorm te ondergaan (6 tot 10 behandelingen) hierdoor zal de conditie van de huid aanzienlijk verbeteren.
(1 x in de 14 dagen)
Een aantal losse behandelingen werken als oppepper voor de huid. Na het bereiken van het gewenste resultaat, raden wij u aan om regelmatig een periodieke onderhoudsbehandeling te plannen om het resultaat te behouden. (1x per 4-5 weken)
Het resultaat is afhankelijk van het regeneratievermogen (herstellen) van de huid en van de manier waarop u de huid thuis dagelijks verzorgd.

Vergoeding door zorgverzekeraars?
Indien een salicyl en/of appelzuurpeeling wordt ingezet bij acne of acnelittekens, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding. Hiervoor moet u aanvullend verzekerd zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft.

Online afspraak maken

Epionce Peeling prijzen

De eerste keer begint uw behandeling met een intake-gesprek. Vooraf aan uw behandeling vindt een huidscan en analyse plaats en na uw behandeling maken wij voor u een huidverbeteringsadvies.
     
Observ 520 Kennismakingsbehandeling en Huidscan (eerste keer in de salon)       
     
Gelaat    €    99,00
Gelaat, hals en decolleté    €  125,00
   
Kuur 6 behandelingen
Gelaat*    €  595,00
Gelaat, hals en decolleté*    €  749,00
*inclusief een huidverbeteringsset van Epionce