logo

Epionce Peeling Systeem (fruitzuurpeeling)

Deze medische behandeling is ontwikkeld om het uiterlijk en textuur van de huid te verbeteren door het verhogen van de celvernieuwing.

Het Epionce Peeling Systeem geeft zichtbare verbetering bij huidveroudering, hyperpigmentatie, acne en rosacea. De huid zal verjongen, u krijgt een gladdere, heldere en stralende huid met een minimale hersteltijd. Meteen na de behandeling kunt u terug naar uw dagelijkse routine. 
Het Epionce Peeling Systeem bestaat uit twee delen: Sal-e en Mal-e.

Sal-e 
Salicylzuur is een BHA (Beta-Hydroxy-acid) en is in vet oplosbaar, het kan hierdoor diep in de poriën dringen en deze ontdoen van dode huidcellen en overtollig talg. 

Salicylzuur verwijderd een aantal laagjes van de huid waardoor het appelzuur dieper in de huid kan zorgen voor celvernieuwing. 
Salicylzuur creëert een schone huid door zijn ontstekingremmende en antibacteriële eigenschappen. 
Zijn kalmerende en ontsmettende eigenschappen werken effectief tegen mee-eters en puistjes en perfect voor de onrustige acne-huid!

Mal-e
Appelzuur is een AHA (Alfa-Hydroxy-acid) en is in wateroplosbaar.
De term "fruitzuren" is wat beter bekend. De toepassingsmogelijkheden van fruitzuren bij acné en acnélittekens, pigmentstoornissen en huidveroudering zijn wetenschappelijk bekend. Fruitzuren bezitten een krachtig anti-oxiderend werking wat een verjongend effect heeft en de hydratatie van de huid vebeterd.  AHA's activeren het natuurlijke afschilferingsproces van de huid waardoor huidschilfertjes sneller worden afgestoten. Resultaat is een gladder en zachter huidoppervlak, rimpeltjes vervagen, pigmentvlekken worden minder, werkstoffen worden beter opgenomen en door de lage zuurgraad een uitstekend hulpmiddel bij acné-behandelingen.

 

Epionce Peeling Systeem


Epionce Peeling Systeem

Indicaties
- Acne (littekens,roodheid en verbetering van acne uitbraken) 
- Vette huid
- Rosacea 
- Oppervlakkige pigmentvlekken
- Fijne lijntjes en rimpeltjes
- Grove poriën
- Vale huid (verbeterd de huidskleur)
- Gevoelige huid
- Rijpere huid met huidveroudering 
- Onregelmatige huidstructuur (gladder en fijner)

Contra-indicaties
- Roaccutane
- retine A zuur
- overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur)
- open huid
- eczeem
- zwangerschap

De behandeling
We bespreken met u wat u kunt verwachten van een fruitzuurpeeling. In overleg met u stellen we een behandelplan op. De peeling wordt uitgevoerd nadat het informed consent is ondertekend. We beginnen met een oppervlaktereiniging van de huid.

De fruitzuurpeeling start met de “Prep” deze reinigt grondig, ontvet en steriliseert het huidoppervlak. Hierna wordt de Sal-e salicylzuurpeeling aangebracht van 28% met een pH van 2.7.  Salicylzuur verwijderd een aantal laagjes van de opperhuid, door de kitstof tussen de dode huidcellen op te lossen en heeft dankzij de 6% wilgenschors extract een anti-bacteriële eigenschappen die de helderheid en textuur van de huid verbeteren en de poriën reinigt. Ui-extract 2% – heeft een ontstekingsremmende eigenschap en kalmeert en verzacht de huid. De werkstof quercetine stimuleert de collageen en elastine productie. Deze werkt 1-2 minuten in en zal dan vanzelf neutralizeren.

Hierop volgt direct de “Mal-e” appelzuurpeeling. Krachtige Alpha Hydroxy Acid 50% met een pH 0.7 die celvernieuwing en hydratatie stimuleert. In combinatie met Salicylzuur kan appelzuur dieper doordringen in de huid en zorgt voor hydratie van de diepere huidlagen. De appelzuurpeeling wordt  na 1-2 minuten met de “Neutralizer” geneutraliseerd, deze kalmeert en verzacht de huid.

De PH-waarde van een peeling bepaald de o.a. sterkte van een peeling samen met het percentage. Peelingen met zeer lage PH-waardes geven vaak een sterke vervelling en werken dieper in de huid.  Tijdens de peeling wordt vaak een prikkelend of branderig gevoel waargenomen, dit komt door het inwerken van de zuren op de huid en is echter van korte duur.

Na de behandeling 
De huid vertoont een gezonde en roze kleur alsof u in de zon heeft gezeten.

Tijdens het herstellen van de huid wordt de collageensynthese bevorderd, de opperhuid steviger en gehydrateerd en de hoorncelverbinding verbeterd. De huidstructuur zal zich de komende dagen verbeteren, tekenen van ouderdom verminderen en pigmentvlekjes vervagen.

Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen een lichte irritatie of roodheid vertonen. De dagen na de peeling kan de huid licht gaan schilferen, tot een week na de behandeling. Indien gewenst is het meestal gemakkelijk te verhelpen met de juiste verzorging en een lichte make-up.

Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming. Wij adviseren na de behandeling  een zonnecrème met een factor 30 of hoger te gebruiken.

Huidverzorging na de behandeling
Deze behandeling wordt ingezet in combinatie met producten voor thuisgebruik.  De behandeling is inclusief eenmalig de “Skin barrier repair kit” van Epionce als nazorgtraject. Wij adviseren na de behandeling  een zonnecrème met een factor 30 of hoger te gebruiken.

Aantal behandelingen 
Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en huidindicatie stellen wij een behandelplan op. Een Salicyl en appelzuurpeeling adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan voor optimaal resultaat.  Meestal gaan we uit van 6 behandelingen. Om een huidverbeterend resultaat te verkrijgen vinden behandelingen doorgaans 1x per 4 weken plaats. Op basis van het resultaat en de huidreactie wordt het behandelplan aangepast.  Daarna zijn onderhoudsbehandelingen 1x per 4 tot 6 weken noodzakelijk.

Voor de behandeling
Voordat we starten met een behandeling met het Epionce peeling systeem is het aan te raden om 1 à 2 weken vooraf Lytix Tx  1,9% salicylzuur te gebruiken.
Op deze manier kunt u uw huid voorbereiden op de behandeling en worden mogelijke overreacties van de huid voorkomen. Wij adviseren deze crème in de ochtend en avond aan te brengen na de reiniging.

Advies na de behandeling
In de ochtend en avond kunt u Lytix Tx  1,9% salicylzuur aanbrengen. Dit is een zuur, maar in een lagere concentratie dan tijdens de behandeling. Dit product is in crème vorm en daardoor kunt u het gemakkelijk en snel aanbrengen.

LYTIC Tx van Epionce zet de behandeling voort
Zuivert poriën, maakt de huid glad, vermindert onzuiverheden en irritatie.

Vergoeding
Indien een salicyl en/of appelzuurpeeling wordt ingezet bij acne of acnelittekens, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding. Hiervoor moet u aanvullend verzekerd zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Bestel